Center za obiskovalce

V prostorih nekdanje obmejne stražnice je na Sabotinu urejen inovativen multimedijski center za obiskovalce, ki z muzejem, info točko ter številnimi ostalinami predstavlja osrednjo točko na Poti miru med Alpami do Jadranom. S predstavitvijo dediščine prve svetovne vojne in soške fronte center ozavešča obiskovalce o nesmiselnosti vojn in spodbuja sožitje med narodi. V centru pa je na ogled tudi predstavitev bogate flore in favne, saj je Sabotin eden izmed floristično najzanimivejših in najbogatejših hribov v Sloveniji. V sklopu centra za obiskovalce se nahaja tudi trgovinica s spominki.

Urnik:

  • letni (april – oktober): sobota, nedelja in prazniki od 10.00 do 18.00
  • zimski (november – marec): sobota, nedelja in prazniki od 10.00 do 15.00

Vstop prost!

 

Informacije:
Sabotin – Park miru, Center za obiskovalce
Šmaver 2, 5250 Solkan
m +386 (0)51 202 777
e sabotin@nova-gorica.si

 

Center za obiskovalce Sabotin – Park miru je v lasti Mestne občine Nova Gorica, z njim upravlja Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina. Urejen je bil v okviru projekta WALKofPEACE, iz čezmejnega programa Italija – Slovenija, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

OGLEJTE SI TUDI

— — — — — — — — 

OBIŠČITE TUDI

NA VRH / TO TOP

KONTAKT

— — — — — — — — 

Sabotin – Park miru
Center za obiskovalce / Centro visitatori / Visitor Centre

Šmaver 2
5250 Solkan
Slovenija

m +386 (0)51 202 777
e sabotin@nova-gorica.si

LOKACIJA

— — — — — — — — 

VREME

— — — — — — — — 
SABOTIN Vreme - Weather

UPORABNE POVEZAVE

— — — — — — — — 
Pot Miru - Walk of PeaceVipavska dolina - Vipava ValleyBrdaTIC KanalSlovenia.info©2023 Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina |Izdelava strani: Kodnes